DONATIE

Bedrag: 

free counters
SocialTwist Tell-a-Friend

WELKOM OP DE WEBSITE VAN PERSPECTIVECART


Hier vind u alle informatie over de papierreliëfs van Jan Willem van Swigchem. Een kijkje in de keuken van, over het hoe en waarom, de inspiratie van de kunstenaar en een overzicht van de prachtige, intrigerende originele kunstwerken die de kunstenaar heeft gemaakt. Op afspraak is een bezoek aan mijn atelier mogelijk.

 

NIEUW: CURSUS PATROON ONTWERPEN


Leer hoe je een papierreliëf kunt maken, en passant leer je alle ins & outs m.b.t. het ontwerpen van patronen en dessins.

Download hier de brochure ==> CURSUS PATROON ONTWERPEN + INSCHRIJFFORMULIER

 

 

WORD VRIEND VAN JAN WILLEM


mecenas

Een mecenas is iemand die van kunst houdt en geld wil schenken aan bijvoorbeeld een beeldend kunstenaar.

Maecenas leefde tweeduizend jaar geleden in het oude Rome als een raadsheer van keizer Augustus. Hij is bekend geworden doordat hij kunstenaars steunde met geld en goede raad. Zijn naam is een begrip geworden voor kunstenaars en voor mensen die kunstenaars steunen.

De gedachte achter een mecenas is dat een persoon of organisatie geld doneert aan de kunstenaar zodoende ervoor zorgend dat kunstenaar zich onbelemmerd kan wijden aan zijn scheppingen en aan zijn verdere
ontplooiing van zijn kwaliteiten.

Uw bijdrage is niet alleen van materieel belang. Door een kring van mecenassen om zich heen te weten voelt de kunstenaar zich ook moreel gesteund. Door mecenas/vriend te worden maak je het mogelijk dat Jan Willem zich onbelemmerd kan ontwikkelen met gegeven talenten.

Lees meer...
 

NIEUWSTE WERK - 2011


structure-0111

structure-0311

structure-0411 

                             Klik op een afbeelding voor een vergroting van het papierreliëf (1000x1000)                                                    

 

 

NIEUWE PROMO FLYER


     promo-vsd-1      promo-vsd-2

PERCEPTION AND PERSPECTIVE en ARTISTIC FABRICS

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting, of op de titel om de Promo Flyer te downloaden in PDF-formaat (1.6MB).

 

BIOGRAFIE VAN JAN WILLEM VAN SWIGCHEM


Jan Willem van Swigchem, 1956, woont en werkt in Den Haag. Als kunstenaar is hij auto-didact, creëren is iets wat hij zijn hele leven van nature doet. Sinds 1985 is hij werkzaam als professioneel kunstenaar.

Verschillende werken van zijn hand: Abstracte landschappen, miniatuur schilderijtjes van 5x5 cm. De in de tachtiger jaren gemaakte lijntekeningen in inkt, zijn de eerste vlakverdelingen. Zij vormen de voorstudies voor latere papierreliëfs en papier sjablonen. In de negentiger jaren een serie van mixed media getiteld 'Mysterious Traces' wat in feite reisverslagen zijn in de vorm van verticale paneel schilderijen, gebruikte materialen oa. metaal, glas, katoen, koper, 'object trouvé' en beschilderd karton en papier.

Lees meer...
 

CIRKELVORM RELIËFS


Een reeks werken in rechthoekig formaat, de cirkel vorm is mijn uitgangspunt. Dit vertaald zich in werken met kwart en halve cirkel vormen.

Associatieve vormen uit de natuur zijn bijvoorbeeld; het blad van de Biloba, de ingenieuze constructies van fruit zoals een citroen, schelpen enz.  

nieuws-seasons-come      nieuws-milles-fleurs

 

 

NIEUW ATELIER


Korte Koediefstraat 25, 2511 CE Den Haag.

Atelier-02

Voor een kijkje in de keuken van.......is een bezoek aan mijn atelier mogelijk. Een bezoek kan alleen plaatsvinden in overleg na een vooraf gemaakte afspraak. Deze afspraak kunt u maken via Contactformulier, of per E-mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 070-3884517.

 

 

 

DE TECHNIEK


De techniek voor het creëren van de papierreliëfs is door de kunstenaar zelf ontwikkeld. Eerst op klein formaat later vond er een schaalvergroting plaats tot aan het meest maximale formaat mogelijk. Doordat er grote delen uit het papier worden weggesneden verliest het papier uiteindelijk zijn structuur en gaat inzakken, waardoor gebruikte techniek niet meer volstaat voor een goed resultaat.

Lees meer...
 

HISTORIE


De kunstenaar stelt zich tot doel om elk werk eenmalig uit te voeren, zogenaamde unica. Wetend dat alles wat je in de natuur ziet uniek is, ook al lijken alle blaadjes van een boom op elkaar,  toch weet je dat ze allemaal van elkaar verschillen. Dit geldt ook voor alle werken van Jan Willem van Swigchem. De kunstenaar heeft diverse tentoonstellingen op zijn naam staan oa.in Seasons Galleries te Den Haag, Galerie Rob van Doel te Den Haag, Galerie Braggiotti te Rotterdam, Amsterdam en in vele andere galerieën.

Lees meer...